Yuno geselecteerd voor crowdfunding platform ABN AMRO

Oproep aan alle ouders van Nederland om samen nieuwe kindersnack te ontwikkelen

Vandaag gaat het nieuwe Nederlandse crowdfunding platform Seeds live. Seeds is een dochter van ABN AMRO bank. Dit platform biedt jonge duurzame ondernemers de mogelijkheid om (start)kapitaal te verwerven buiten de traditionele leningen van banken om. Via Seeds wil Yuno een betrokken groep investeerders vinden die mee investeren in de ontwikkeling van een nieuw gezond tussendoortje voor basisscholieren. De kinderen zijn de toekomst vindt Yuno. Daarom brengt Yuno Foods verantwoorde fruit- en groentesnacks voor kids op de markt.

Yuno hoopt via Seeds een bedrag van EUR 35.000,- op te halen voor het ontwikkelen van een nieuw gezond en verantwoord tussendoortje, ook wel ‘pauzehap’ genoemd. Op de basisschool wordt er door de leerlingen - voor het speelkwartier – altijd wat gegeten en gedronken in de klas. Er is een groot aanbod van dit soort tussendoortjes, maar deze zijn lang niet altijd goed voor kinderen. Om een betere keuze te bieden, wil Yuno met het crowdfunding project een gezond en leuk tussendoortje ontwikkelen voor deze momenten. ‘We hebben inmiddels verantwoorde chips van groenten en snoep van fruit ontwikkeld die verkrijgbaar zijn in de supermarkten’ zegt Tom Vogel. We willen nu ook alle kinderen een lekker, leuk en verantwoord alternatief aanbieden voor op school’ vult zus Annemiek aan.

Good food, great fun! Iedereen kan mee investeren (co creatie)
‘We denken dat er veel ouders rondlopen, die net als wij, graag gezondere producten voor hun kids kopen en hier vast ook al hele goede ideeën voor hebben. Het zou fantastisch zijn als die mensen in ons willen investeren om dit mogelijk te maken’, aldus Annemiek. Voor investeerders die via Yuno deel willen nemen zijn er talloze mogelijkheden en investeren kan al vanaf EUR 50,-. Elke inleg wordt beloond met een uitgebreid proef- en informatiepakket. Bij investeringsbedragen vanaf EUR 250,- organiseert Yuno een co creatie sessie om samen met de investeerders een nieuw product te ontwikkelen. Een echte Yuno VIP word je bij een inleg vanaf EUR 1500,-. Hiermee maakt een investeerder een volledig traject van A tot Z mee met het ontwikkelen en tot stand brengen van een nieuw product. Een eerlijk, lekker en gezond tussendoortje voor de kinderen van de toekomst.

Over Seeds
Seeds is een online platform dat (maatschappelijk) betrokken investeerders en ondernemers de mogelijkheid biedt elkaar online te treffen. Seeds presenteert ondernemers aan potentiële investeerders en faciliteert de financiële en contractuele totstandkoming van de overeenkomst tussen de ondernemer en de investeerder. Alleen ondernemingen die een positieve maatschappelijke impact op cultureel, sociaal, educatief of ecologisch gebied beogen, krijgen de mogelijkheid om zichzelf te presenteren. Op deze wijze wil Seeds ‘social impact investment’ stimuleren.

Een investeerder kan vanaf EUR 50 rechtstreeks online investeren in ondernemingen naar keuze. Bij succes van de onderneming kan de investeerder door zijn/haar investering recht hebben op financieel rendement, maar ook op business updates en extra producten en diensten. Startende ondernemers vinden op hun beurt een nieuwe manier om geld aan te trekken, namelijk via een grote groep betrokken online investeerders. Een groep die niet alleen geld bijeenbrengt, maar als zij dit willen ook kennis, ideeën en een netwerk. Seeds.nl begint met een proef van vier maanden. Na de proef wordt bekeken of Seeds een vervolg krijgt. Voor meer informatie, kijk op www.seeds.nl.


Persinformatie (Niet voor publicatie)
Voor interviews of meer informatie kunt u contact opnemen met Leonieke Hinse van marketing & pr bureau Goed & Groen via leonieke@goedengroen.com of 0624661944. Zie ook www.yunofoods.nl of www.seeds.nl
Achtergrond Yuno
Yuno is eind 2009 opgericht door broer en zus Tom en Annemiek Vogel. Aanleiding van de oprichting van hun bedrijf was een documentaire over overgewicht. ‘Zoals de meeste kids, hebben die van ons ook vaak zin om te snacken. Maar de meeste chips en snoep zitten barstensvol met toegevoegde suiker, vet en kunstmatige toevoegingen’ aldus Tom. ‘Na het zien van de documentaire over kinderen en overgewicht, vonden we dat het gezonder moet en zijn we ons daar voor gaan inzetten’, vult Annemiek aan.
‘Daarnaast viel het ons op dat er voor volwassenen heel veel innovaties plaatsvinden maar dat er in onze kinderen amper geïnvesteerd wordt. Zij zijn toch onze toekomst?’
De zakjes WackoWaves in de smaken paprika en pizza (met nieuwe smaken in de maak) en de zakjes FreakyFruits in de smaken aardbei, framboos en kers zijn verkrijgbaar bij ruim 800 verkooppunten waaronder zwembaden, pretparken en speeltuinen. Yuno is ook te vinden in de schappen van de supermarkten van Albert Heijn, PLUS, Hoogvliet, C1000, Dirk, Bas, Digros en Dekamarkt.

Winnaar Voedingsprijs van ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Yuno heeft van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) de hoofdprijs in ontvangst mogen nemen als meest innovatieve starter op het gebied van gezonde voeding. De wedstrijd was uitgeschreven om maatschappelijk verantwoord innovatief ondernemerschap te stimuleren. Mede dankzij deze stimuleringsprijs is Yuno nu op de markt verkrijgbaar. Het inzicht dat je de magie van snacken voor kinderen moet koesteren, maar dat je de ingrediënten door innovaties gezonder maakt, sprak de jury aan.

Yuno het buitenaardse wezentje van de planeet Juno
YUNO is het typetje dat wordt gebruikt als kenmerk van het nieuwe kindersnack merk. Het is een buitenaards wezentje en komt van de planeet Juno die op 1 september 1804 is ontdekt en vernoemd naar de Romeinse Godin Juno. De diameter van Juno is 267 km en lijkt op een aardappel. YUNO zelf is een stoer, grappig en een beetje ondeugend buitenaards mannetje en beleeft hier op aarde allerlei avonturen