Share
keyboard_arrow_up
Blinddate

En lycklig lösning mot olycklig kärlek


 

De flesta av oss har någon gång varit olyckligt kär på ett eller annat sätt. Att vara olyckligt kär kan göra väldigt ont och har ofta en tendens att orsaka osäkerhet i en själv som kan vara länge om man inte tar tag i det.


Att vara olyckligt kär är däremot fullt normalt och någonting som de flesta går igenom minst en gång i livet.


Tar man det på rätt sätt tillsammans med en gnutta hjärnkapacitet så kan det olyckliga vända till en styrka som kan övervinna det mesta.


hitta mer om online dating i sverige online dejta i Sverige


Men hur enkelt är det egentligen?


Första stegen i processen:


Först och främst bör man känna till att det finns massor av olika sätt att vara olyckligt kär på.

Några former som jag känner till är:


·       Att se andra lyckas med att finna kärlek, men inte en själv. Detta kan t.ex. orsaka ensamhet, osäkerhet och att man i slutändan blir kär i kärleken.

·       Att vara i en relation med sin partner där ena är mer kär än den andra, eller så är ens partner inte kär alls. Detta kan oftast undvikas om man börjar kärleken med en nära vänskap där personligheten placeras främst, ett tips är att kika in Blinddate.com för mer seriös dejting med rätt fokus.

·       Att du befinner dig i en relation men är kär i någon annan. Här gäller det verkligen att du är uppriktig hur ont det än kan göra, jag lovar att väntan kommer endast göra det värre.

·       Att du är kär i någon som redan är i en relation, ofta drabbar detta människor som dejtar i en nära vänskapskrets.

·       Att man är kär i utseendet och inte personligheten. Detta är mycket mer vanligt än man tror och är sällan äkta, trotts det kan det göra en olyckligt kär eftersom det sällan leder någonstans.

·       Att man är kär i en bild av personen istället för personen i sig. Det här är ett läskigt stadie och kan orsaka stora problem för en själv, relationen och omgivningen. En klassiker är att man är kär i någon som inte förtjänar den kärleken.

·       Att man påverkas till att vara kär i någon som man inte har varken kontakt med eller känner. Detta kan vara en populär elev i skolan eller s.k. "starstruck" i en tv-/ musik stjärna.

 

Detta är bara några exempel på situationer som ofta kan inkludera känslan av att vara olyckligt kär.

Jag valde att inte inkludera "jag är kär men inte du" eftersom det finns så väldigt många faktorer som spelar in för just den formen, bl.a. de ovan.


Detta är också någonting som oftast drabbar yngre eller människor som inte har sitt liv på det torra och fyller det med glädje.


Vad skall man göra om man bli olyckligt kär?


Att veta vad man skall göra när man blir olyckligt kär är utan tvekan det tuffaste momentet eftersom kärleken nästan bokstavligen gör en blind.


Man tar ofta inte in konkreta tips från närstående och man tänker sällan logiskt.

Tyvärr så är just logiken någonting som måste fram om situationen skall kunna bättras och sorgen vända sig till en styrka.


Börja med att analysera varför du är kär överhuvudtaget.


Oftast är du faktiskt inte kär, även fast kemin känns och uttrycker sig precis som om du vore kär på riktigt.


Oftast beror kärleken på ensamhet, osäkerhet, erfarenhet eller fantasi.

Detta är klart värst om du är en tankspridd person.


För att ge dig ett exempel:


Har du någonsin varit kär i någon där du bygger upp mentala scenarion som varken hänt och troligtvis aldrig kommer hända?


Känslorna om personen är oftast romantiska och intima, men de scenarion man bygger upp är oftast de värsta tänkbara och fyller en med förtvivlan och osäkerhet.


Min erfarenhet säger att detta oftast påverkar personer som inte riktigt känner personen de är kär i eller har en väldigt begränsad kontakt och bildar sin egen bild och liv därefter.


Här rekommenderar jag igen att testa på några av de bästa dejtingsajterna som t.ex. Blinddate.com, helt enkelt för att du bygger upp en personlig kontakt på djupet innan ni ens har träffat, samt helt utan ytliga påfrestningar.