keyboard_arrow_up
Fyrhjuling Barn

Huden vitare och du

Huden är en av dina mest framträdande anslutningar till världen omkring dig. Vacker, tonad hy och en glödande hy berätta för världen att du leva en hälsosam livsstil och ta väl hand om dig själv. Men inte alla har sina perfekt hy.

Vad avgör hudfärg?

Mängden Melanin i huden avgör din hudens färg.

Obs: Kontrollera detaljer om Ansiktsbehandling Stockholm

Melanin är ett väsentligt inslag i dina epidermis och naturliga pigment som bestämmer färg och nyans av din hud och skyddar dig från skadliga strålar från solen. Ju mörkare huden är, desto bättre skydd från skadliga UV-strålar och hudcancer.

Ditt arv bestämmer mängden Melanin i huden. Ju närmare dina förfäder var till ekvatorn, där solen är de tuffaste, de mörkare din hud är. På motsvarande sätt, ju längre norr eller söder om ekvatorn era förfäder brukade live, ju lättare det skulle vara.

Bör jag lätta min hud?

Medan alla nyanser av hud är vacker, finns det vissa situationer när det vore förnuftigt att lätta din hudton.

I vissa fall kanske din hudton flammig och ojämn. Detta gör vissa delar av kroppen att visas mörka och andra delar till visas ljus. Detta tillstånd, som kallas Malasma, orsakas av hormonförändringar och är vanligtvis ur kontroll av individen. Dessutom kan komma att mörkna huden, orsakar det att bli ojämnt pigmenterad ärrbildning eller skada.

Detta ojämn färgning kan orsaka den enskilde att bli självmedveten och påverkar självkänsla. I detta fall kan använda en liten mängd av hudtonande kräm på den mörkare hud jämna ut hudtonen och ta fram individens naturliga skönhet, återställa deras självkänsla och självförtroende.

Saker att vara försiktig

Om du bestämmer att du vill lätta din hud, kontrollera att använder du en säker skin Whitening Cream. Forska om ingredienserna i produkten, och se till att det är säkert innan du använder. Det är viktigt att se om den ingrediens och koncentrationen av någon tandblekning agent är bra för din hudtyp.

Om du har fått en solbränna, Använd inte en Whitening Cream för att minska skuggan av din hud till sin ”normala” nivå. Din hud mörkare när den solens strålar bränna den, och det kommer att blekna naturligt med tiden. Använda en Whitening Cream kommer inte att ångra brännskadan. Huden fräsch, som växer under vattenytan, kan ojämnt påverkas av blekning grädde. Krämen försöker gå igenom förtjockad, torr hud, som orsakar din hy att bli ojämn efter din solbränna är över.

Överanvänd inte tandblekning produkter. Effekterna av blekning produkter bygga upp över tid, och om du konsekvent använder det varje dag, du kan skada din hud. Försök att begränsa din användning av hud blekning produkter till tre veckor innan du tar en paus. Du kommer att spara pengar och hålla huden frisk, alltför.

Använd inte blekmedel för att lätta din hud. Huden vitare kallas ofta ”tandblekning”, men det finns inga faktiska blekmedel involverade i processen. Använda riktiga blekmedel kommer faktiskt döda alla melaninet i huden och ta bort alla skydd mot solen. Dessutom kommer blekmedel bränna huden och orsaka många andra permanenta hälsoproblem. Undvika det till varje pris, och använda en ordentlig huden vitare kräm istället.