keyboard_arrow_up

Start-kit från Sandvik Coromant

Det är ett faktum att relativt få maskiner köps direkt från tillverkaren som ett turnkey projekt. Maskinhandlarna säljer faktiskt ungefär 70 % av de nya maskinerna utan verktyg. Därför finns det risk att kunderna glömmer bort verktygen, något som gör att tiden mellan maskinleverans och produktion onödigt lång. För att lösa det här problemet erbjuder Sandvik Coromant ett antal start-kit som är utformade så att nya maskiner ska kunna producera direkt. Om kunden köper ett start-kit när man köper maskinen kan man också börja tjäna pengar direkt och på så sätt korta återbetalningstiden på investeringen.

Det finns totalt 66 olika start-kit för de vanligaste svarvarna, fleroperationsmaskinerna och längdsvarvarna. I start-kitten ingår ett urval vanliga verktyg som behövs för att produktionen ska komma igång (innehållet levereras i originalförpackningar). I kitten ingår exempelvis verktyg för gjutjärns- och stålproduktion, aluminium- samt formverktygsproduktion.

Sandvik Coromant har skapat en speciell webbplats på www.sandvik.coromant.com/startuptoolkits där besökarna kan få hjälp att välja rätt verktygs-kit. Det finns också länkar till Sandvik Coromants supporttjänst för maskininvesteringar och länkar till tips som hjälper dig att optimera konfigurationen. Man kan även ladda ner en broschyr där start-kitten beskrivs i detalj.

Verktygs-kitten är enkla att specificera enligt maskinutförande och gränssnitt med hjälp av en enda beställningskod. Dessutom levereras verktygen tillsammans i en praktisk plastväska av hög kvalitet. De kan köpas av vem som helst, inklusive maskinleverantörer, återförsäljare och kunder.

Sandvik Coromant

Sandvik Coromant är en global ledande leverantör av skärande verktyg, bearbetningslösningar och know-how till den metallbearbetande industrin.

Med omfattande investeringar i forskning och utveckling skapar vi unika innovationer och sätter nya produktivitetsnormer tillsammans med våra kunder.

Dessa inkuderar världens största bil-, flyg- och energiindustrier. Sandvik Coromant har 8000 anställda och finns representerat i 130 länder. Vi är en del av affärsområdet Sandvik Machining Solutions inom den globala industrikoncernen Sandvik.

Information:

http://www.sandvik.coromant.com/en-gb/products/start-up-tool-kits/pages/default.aspx

http://www.sandvik.coromant.com/sitecollectiondocuments/downloads/global/catalogues/it-it/turning/turn_a.pdf
http://www.sandvik.coromant.com/sitecollectiondocuments/downloads/global/brochures/it-it/c-2940-136.pdf