keyboard_arrow_up

Google's Nest kopen zal dwingen een Internet van dingen privacy debat

Deze morgen, zoals ik was het schrijven van deze blogpost, kreeg ik een e-mail van een van mijn collega's, zeggen "Is het raar dat aangezien Google Nest kocht, ik wil niet langer een?" Haar sentiment is niet dat ongebruikelijk, omdat, zo blijkt, veel mensen het gevoel dat Google + Nest = HAL. (Het is moeilijk te missen de gelijkenis).

Mijn collega Frank Gillett onlangs een bericht waarin een verzameling van tien belangrijke gedachten over de acquisitie. Als de privacy-identiteit-persoonlijke gegevens wonk adviseren van Forrester marketing strategie cliënten, ik dacht dat ik zou inzoomen op enkele van de meer saillante punten voor deze kwesties.

Het spreekt vanzelf dat Nest Labs mainstream huisautomatisering beter dan de meeste andere bedrijven hebben bedacht. Maar tot op heden nog niet had het bedrijf een sterke identiteitsverificatie ingebouwd in haar diensten. Dat betekent bijvoorbeeld dat mijn partner en ik verschillende temperatuur voorkeuren die Nest automatisch implementeert als we zowel home - maar in verschillende kamers kunnen niet ingesteld. Door Google verificatie en identiteit het protocol voor het delen van gegevens, voorkeuren en machtigingen over deze apparaten - deel van wat wij persoonlijke identiteitsbeheer noemen - zal dit binnenkort een realiteit.

De volgende stap? De mogelijkheid om te verlenen anderen (bv: gasten of huis sitters) tijdelijke toegang tot uw Nest, hotels met Nest technologie ingebouwd in hun kamers, en zelfs algoritmisch geoptimaliseerd klimaten op basis van de werkelijke mensen in een bepaalde kamer. De vangst? In orde voor de consument om te profiteren van deze diensten, zullen ze moeten hebben een Google-ID verbonden met hun mobiele en/of draagbare apparaten. Dat is een grote overwinning voor het internet reus, en geeft het een been in de race om te bouwen van de databank van affiniteit.

Ondertussen, ik vermoed dat Google zal voudig Nest in de Robotica en AI divisies. (Vergeet niet, Nest denkt van zichzelf als een robotica bedrijf, en zijn VP van technologie is een gerenommeerde neurotici en robotica onderzoeker.) Het samenbrengen van deze teams kunnen Google de basis leggen voor verbonden huizen. We hebben Android OS draaien op de meeste van onze aangesloten apparaten, GoogleHub als het "master systeem" waarop al onze toestellen zijn ingeschreven, GoogleNow helpt ons plannen en optimaliseren onze elk moment en elke persoonlijke ruimte, en zelfs een GoogleBot eigenlijk het uitvoeren van taken. Dit zal niet gebeuren morgen, of zelfs volgend jaar, maar Google heeft eindelijk een goed aangenomen consument apparaat om te beginnen met het testen van scenario's met, en verzamelen van echte gebruikersgegevens over wat werkt en wat niet.

Natuurlijk, dit alles brengt ons bij de olifant in de kamer: eenmaal Google is ingesloten in onze huizen, een hele nieuwe host voor privacykwesties ontstaan. Google zal hebben te nemen een volledig andere benadering van persoonlijke levenssfeer dan elke andere onderneming daar. Waarom? Want zij nu toegang tot meer contexten - identiteit hebben en ruimtelijke, voornamelijk - dan iedereen ooit heeft. Er zijn talloze scenario's die ze nodig hebben om te behandelen, met inbegrip van:

• Als ik de eigenaar van een Nest ben, en ik houseguest, toegang tot mijn apparaat, die de geven "eigenaar" is van de gegevens die zij genereert? Heb ik het recht te controleren mijn gasten als ze rond mijn huis, gewoon lopen omdat ik heb hen toegang verleend tot mijn netwerk apparaat?

• Wat gebeurt er als bedrijven beginnen met het installeren van Nest thermostaten en sensoren? Hebben ze het recht om triangulate mijn smartphone of draagbare IP met de sensorgegevens? Wie is verantwoordelijk voor het definiëren van de juiste regels hier?

• Hoe lang moet dit soort superfijne-korrel locatiegegevens worden opgeslagen, en kan ik blokkeren de collectie, en/of hebben het recht te allen tijde verwijderen?

• Waar de gegevens moet worden opgeslagen? Lokaal, op een netwerk master apparaat, of in de enorme wolk servers van Google?

• Welke gebruikersidentiteit de "master box" voor het systeem is? Met andere woorden, als drie mensen zijn dezelfde kamer met verschillende temperatuur of verlichting, of muziekvolume of TV weergegeven voorkeuren, wie wint?

Uiteraard, alleen de tijd zal leren hoe Google zal zich bezighouden met deze kwesties, maar ik hoop echt dat ze Forrester contextuele Privacy onderzoek ter harte nemen, zoals zij deze systemen en producten ontwerpen. Het is de enige manier die zij ooit echt kunnen benutten van de enorme investeringen die ze in The Internet zult of Things maken.

Fatemeh Khatibloo is een Forrester-analyst die klant inzichten professionals serveert. Deze post werd oorspronkelijk gepubliceerd op Forrester blog netwerk. Gepubliceerd met toestemming.