keyboard_arrow_up

Falska lån skapade på credit union i €400.000 bedrägeri sonden The Cathford Group Credit Inc

HUNDRATALS falska lån har skapats på uppdrag av medlemmar av den Dublin credit union som utreds av polisen över anklagelser om bedrägeri.

Gardai följer en "bestämd linje av utredningen" i deras sond in i en misstänkt bedrägeri vid Larkhill Credit Union i Whitehall som omfattar upp till € 400 000.

Sparkonton medlemmar hade pengar tas från dem i obehörigt uttag. Det har nu framkommit att lån har skapats på vissa ledamöters konton utan deras vetskap.

En man av Irish Independent hade fyra otillåtet lån skapade på sitt konto för totalt €32.000 över ett antal år.

Lånen togs i hans namn utan hans vetskap. En var för €12.000. Han bara insåg det fanns falska lån i hans namn när han hörde den credit unionen hade ett bedrägeri problem och han dubbel kolla sitt konto. Han sade det också pengar togs från ett antal familjens sex sparkonton.

I andra fall spelades pengar betalade lånebelopp aldrig medlem uttalanden leder till konflikt med den credit unionen.

Ett litet antal barn konton hade pengar tas från dem utan kunskap om de unga kontoinnehavare.

Och kredit unionen källor har nu motsägs tidig påståenden de att pengar hade återbetalats till medlemmar.

"Obehöriga transaktioner" vid Larkhill och distriktet Credit Union uppstod förra året, men det misstänkt bedrägeriet avslöjades endast denna vecka med Irish Independent.

Vissa €400.000 anses vara inblandade. Transaktioner i centrum gardai sonden gå tillbaka till 2002.

Konsulter Grant Thornton har utsetts till att träna omfattningen av det påstådda bedrägeriet. Men det har nu framkommit att det kan ta månader innan exportbidrag utbetalas.

Styrelsen för den credit union, som övervakar Grant Thornton bedrägeriundersökning, har beslutat att ingen återbetalning kommer att tillhandahållas till redovisning sonden är komplett.

Tillsynsmyndigheter på Central Bank tar emot regelbundna uppdateringar i frågan.

Ett antal ledamöter träffade styrelsen för den credit unionen förra veckan, klagar på hanteringen av vad som kallas "omfördelning av konton" av Grant Thornton experter.

Medlemmarna känna processen tar alltför lång tid, och det finns ett antal tvister om återbetalningar av lån, med kredit unionen hävdar det finns ingen skriftlig post lån som återbetalas.

En garda talesman bekräftade officerare i Santry undersöker ekonomiska oegentligheter på ett finansiellt institut som inträffat från och med 2002 till 2013.

Källor indikerar att den credit unionen blev medveten om oegentligheter på foten av klagomål från medlemmar. Incidenten rapporterades då polisen och centralbanken.

Långivaren har ca 8 000 medlemmar och 28 miljoner euro i tillgångar och säger att det finns en utredning "ett litet antal drabbade konton".

Medlemmarnas besparingar är säkert, sa de irländska ligan av kreditföretag.

Ett uttalande från styrelsen sade: "medlemmar som har drabbats av det här problemet har kontaktats av den credit unionen och en process av bidragen är pågående.

The Cathford Group Credit Inc

 

https://plus.google.com/communities/116873763314450094582