keyboard_arrow_up

Konkurs advokatfirmaer kan ikke hævde fremtidige overskud fra kunder, Court Rules

Robert T Abney & Associates Bankruptcy Law, Commercial Law – En New York domstol har løst en lang ulmende spørgsmål om, hvad der sker, når advokatfirmaer sprænge: Kan en konkurs firma hævder overskuddet fra en værdifuld kundeforhold, selv efter partnere har flyttet?

Nej er svaret, og der kunne give katalysator for flere store-firma breakups som partnere søger at forlade advokatfirmaer, der er belemret med alt for meget gæld og faldende gebyrindtægter.

Udtalelsen tidligere i denne uge af New York appelret besidder at fordi kunderne frit kan vælge, hvem der repræsenterer dem i juridiske spørgsmål, en hedengangne firma kan ikke effektivt følge dem, der søger et stykke af deres gebyrer, når deres advokat skifter virksomheder. Den statslige appeldomstol afgav udtalelse efter anmodning fra den anden amerikanske appelret i New York, der overvejede spørgsmålet, da det opstod i konkurserne i Thelen LLP og Coudert Brothers, to eksempler på store advokatfirmaer, der gled ind i konkurs, da de undladt at reducere omkostningerne hurtigt nok til at holde sig foran stadig sparsommelige erhvervskunder.

"Dette er en stor, stor afgoerelsen om, og det er et problem, der har været derude i lang tid," sagde Les Corwin, en partner med Blank Rome der fokuserer på lov-faste fusioner og disolutions og var involveret i nedlukninger af Wolf Block og Gaston & Snow, to ærværdige virksomheder, der mislykkedes i de seneste år.

The New York domstol sagde, at af hensyn til den offentlige orden, kunne konkursramte virksomheder ikke krav på et stykke af overskuddet - forskellen mellem top-line gebyr indtægter og faste omkostninger - at partnerne tjener fra kunder, de tager med dem. Ikke alene ville en sådan praksis skære ned på klient mobilitet, afgjorde retten, men det ville kollidere med New York etiske regler forbyder gebyr-opdelingen.

Corwin sagde den væsentligste effekt vil være at gøre det lettere for partnere at forlade kriseramte virksomheder. Under det tidligere "uafsluttede" doktrin, kan partnere har bekymret de ville reelt arbejde gratis, hvis de tog deres kunder med dem.

"Hvis jeg repræsenterer dig i en større sag i dit liv, kan jeg ikke tage telefonen og sige 'Jeg har tænkt mig til et andet firma, og jeg kan ikke tage dig, fordi det vil koste mig en masse penge, '"Corwin fortalt mig.

Resultatet kan virke forvirrende for andre fagfolk, der ofte arbejder under strenge aftaler med konkurrenceklausuler og kan sagsøges, hvis de kapre faste kunder, når de hoppe af. Børsmæglere, for eksempel, kan generelt ikke tage deres kunder med dem, når de går. En førende New York sag, der støttede argumenter for konkursramte advokatfirmaer involverede arkitekter, der designede Grand Central Terminal; når en af arkitekterne døde, partner med ansvar for anden virksomhed hurtigt forhandlet en ny kontrakt, der skar boet efter den døde arkitekt ud af virksomheden.

Analogien holder ikke til advokatfirmaer, men fordi det sjette ændring garanterer en ret til en forsvarer. Som med lovgivningen om forbrugerbeskyttelse, fejlbehandling og konkurrencen fra ikke-jurister, advokater opererer med et andet sæt regler. I dette tilfælde, men de havde Bill of Rights på deres side.​